Keresés ebben a blogban

2013. április 26., péntek

Paradicsomos tészta reloaded

Tényleg abszolút nyerő nálunk a paradicsomos tészta minden verziója, ez itt a farfalle adag (magyarul talán pillangónak vagy masninak nevezzük). Elsősorban a gyorsasága miatt, de az íze is fergeteges.
A metódus a szokásos, természetesen itt sincsenek mértékek megadva, vagyis de, az egy darabolt paradicsomkonzerv nálam az egység.
Így leírhatom, hogy 2 nagyon éhes felnőtt, vagy egy átlagosan éhes 4 személyes család részére elegendő adag készül belőle.
20-30 dkg tésztát odateszek főni, sós vízben, amit már felforraltam. Eközben egészen vékony adag olívaolajon elkezdek fonnyasztani egy fél, nagyon apróra vágott hagymát, és 1-2 gerezd fokhagymát, hagyom hogy szépen megpuhuljanak. Ekkor hozzáöntöm a paradicsomkonzervet (ha nem darabolt, akkor azt össze kell vágni mielőtt beletesszük), és hagyom főni egy kicsit, egy csipet barnacukor lágyít az ízén épp jó lesz tőle. Fűszerezés: só csak módjával, hiszen a tészta is sós, némi frissen őrölt fekete bors ezeket szereti a paradicsom, és ehhez opcionális a kakukkfű, bazsalikom, vagy snidling, minden szigorúan csak a végén kerül bele folyamatos kóstolással :)
A képen látható verzió teljesen alap, mivel erre egy nagy adag házi bazsalikomolaj került, ami teljesen megbolondította és kirobbanóan zölddé tette.
Bazsalikomolajat, bármilyen meglepő, (sok) friss bazsalikom olívaolajjal való össze-botmixerezésével lehet készíteni, + némi só. A képen látható üveggel 4 cserép terméséből készült... egy időben elburjánzott nálam a bazsalikomkészlet :)  
Ezt így kell megkóstolni, minden alkalomra megfelelő, némi parmezánforgáccsal némileg snassz, de isteni fogássá válik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése