Keresés ebben a blogban

2015. október 15., csütörtök

Paradicsomos burgonyafőzelék, sajtos zöldségfasírttal

Ez is a ronda, de finom étel tipikus esete... egyébként is burgonyafőzi paradicsommal?
Szóval előre is elnézést kérek azoktól, akik a hagyományos értékektől és receptektől nem térnek el, illetve azokat megkérem innen ne is olvassák ezt tovább, ezt biztosan nem nekik írtam :) Persze ha kíváncsiak...
Ismét adott a "hupsz megint nem vásároltam be, mi van a hűtőben" helyzet és persze vacsora és holnapi ebéd kell, ekkor jönnek a brilliáns, és persze kicsit összekeveredett receptek.

A paradicsomos burgonyafőzelék még a keresztfiam egyik oviban ettem ebédre és ilyet kérek itt is kívánsága volt, de megszerettük mi is, a zöldségfasírt pedig egyértelműen következik a fentiekből, nálam mindenképp, nem tartok otthon darált húst csak úgy a hűtőben :)


Kezdjük a főzelékkel, amihez a hozzávalók:
1 kg. burgonya
1 üveg házi paradicsomlé, félliteres, szerencsére nekem ilyen mindig van otthon :) de ha nincs helyettesíthetjük sűrített paradicsom + víz kombóval is.
só, bors, kakukkfű az ízesítéshez.

A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, feltesszük főni, annyi vízben, hogy éppen csak ellepje. Amikor megfőtt, egy kevés krumplit összenyomunk, ez sűríti (rántás helyett), ekkor felöntjük a paradicsomlével és sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint, még egyszer felforraljuk és kész.

Amíg fő a krumpli összedobjuk a zöldségfasírtot, szükséges hozzá:
1 répa
1 kisebb petrezselyemgyökér
1 közepes nagyságú krumpli (öklömnyi... :))
1 nagyobb fej hagyma
5 dkg sajt
1 tojás
2 zsemle, vagy annak megfelelő 2 szelet kenyér
1 ek. (kókusz)olaj + amiben kisütjük
só, bors, egy kis pirospaprika

A zöldségeket a reszelő kislyukú oldalán lereszeljük, a hagymával és a sajttal együtt. A zsemlét beáztatjuk, kifacsarjuk és összekeverjük a zöldségekkel, fűszerezzük, az olajat hozzáadjuk, beleütjük a tojást, kikeverjük, kis pogácsákat készítünk belőle és bő, forró (kókusz)olajban kisütjük.

Ez ebben a mennyiségben 4 embernek is elég 1 étkezésre, ha nem nagyon éhesek... :) Nekem nagyon hamar elfogyott, a frissen kisült fasírtok még nyúlós sajttal... hmmm, nyami :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése