Először is találjunk egy adag leveles tésztát a fagyasztóban/hűtőben, ha ez megvan, vegyük elő a hirtelen felindulásból (őszül és még nem ettem sütőtököt!) megvett tököt, és némi reszelni való sajtot itt a gouda nyerőnek számít.
Egy adag (100 g, gyorsfagyasztott) leveles tésztához, körülbelül 500 g tököt felszeletelek fél centi vastagságú gerezdekre, természetesen a héja nélkül.
Amikor már annyira felolvadt a tészta, hogy tudok vele dolgozni, folyamatos lisztezéssel kinyújtom max fél centisre, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Elosztom rajta egyenletesen a sütőtök gerezdeket, amit sózok, borsozok, erőteljesen, mivel a tök inkább édesbe hajló jószág... Került még rá némi szárított kakukkfű is, de csak ismerkedés szinten, ne vigye el a lepényünk ízét.
Természetesen eddigre már előmelegítettem a sütőt 180 fokra.
Utolsó simításként megszórom reszelt sajttal, amit a reszelő nagyobb lyukán reszeltem most, hogy Jamie kedvenc szavával élve... rusztikusabbá tegyem :) teljesen beborítom, hogy mindenhova jusson belőle, de ez teljesen ízlés dolga, itt lehet többféle erőteljes sajtot is használni, de akkor hagyjuk ki a kakukkfüvet, hogy ne üssék ki egymást.
Addig sütöm, míg a tök mellett kilógó széle szépen meg nem pirul, addigra a tök is megsül, és a sajt is szépen ráolvad.
Nem tudom meddig áll el és hogy, mert nálunk azonnal elfogyott :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése