Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 10., szombat

Zöldborsókrémleves mentával

Ez az a leves, aminek az elkészítéséből az a leghosszabb idő, amikor utána elmosom a turmixot. Hazaesik az ember lánya, farkaséhes, nincs semmi ehető? A fagyasztóban szerencsére kucorog egy fél zacskó borsó... juhééé. A kedvencem mert nagyon gyors, nagyon finom, és laktató is. Először olvasztok egy kis vajat (nem margarint!) kb. 2 evőkanálnyit, amire még fagyosan ráöntöm a borsót, lefedem, hagyom a vajon egy kicsit olvadozni, majd felöntöm 1 liter vízzel, ez egy fél kiló borsóhoz elég. Ha felforrt beledobok egy húsleves zselét (valami Knorr vagy Maggi azt hiszem, kövezzenek meg azok, akik mindig tartanak otthon húslét, vagy zöldséglét lefagyasztva) amitől így aztán nem kell sózni sem, még 5 percig főzöm, azután úgy melegen beleöntöm a turmixba, az erkélyről szedett friss mentával együtt, és zúzás. Közben pirítok száraz serpenyőben hántolt napraforgómagot, amivel a levest megszórom, és kész. Aztán megeszek belőle 3 tányérral... legalábbis tegnap ez történt, mert nagyon finom lett. Ezt a levest bármikor el lehet készíteni, túlélésre ez a legjobb megoldás. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése